“Tesla Model 3 streeft BMW, Mercedes en Audi voorbij als best verkopende luxe middenklasse sedan.”

Tijdens de aandeelhoudersvergadering kondigde Tesla's CEO Elon Musk aan dat de productie van de Tesla Model 3 nog verder op gang is gekomen. Hiermee is de Tesla Model 3 de best verkopende luxe middenklasse sedan in de Verenigde Staten. Lees verder.

Best verkopende elektrische auto ooit

De Tesla Model 3 is, ondanks het feit dat de productie in het begin wat stroef verliep, al de best verkopende elektrische auto ooit. Mede door de wat lagere productie aantallen in het begin kwam de kwestie ter sprake of Elon Musk wel meerdere bedrijven tegelijk kon leiden. De aandeelhouders besloten dat de huidige CEO hier nog prima toe in staat is.

Tesla Model 3 best verkopende luxe, middenklasse sedan

Tesla had echter nooit verwacht dat de Model 3 zo snel ook de best verkopende luxe, middenklasse sedan zou worden van zowel brandstofauto’s als elektrische auto’s. De Tesla heeft hiermee de Mercedes C-Klasse van de troon gestoten in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat ook in Nederland de Tesla Model 3 een succes gaat worden. MisterGreen heeft tijdens de lancering van de Tesla Model 3 de ‘Club van 1000’ opgericht. Deze club bestaat uit duizend vroege reserveringsnummers voor de Tesla Model 3. Als je hier lid van bent ben je ervan verzekert om als één van de eerste in Nederland een Tesla Model 3 te rijden. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in onze ‘Club van 1000’.

Verwachte levering Tesla Model 3 in Nederland

Nu er twee weken geleden met succes een tweede productielijn voor de Tesla Model 3 is toegevoegd lijkt het erop dat de productieproblemen voorbij zijn. Het productieaantal zit nu op 3000 Tesla Model 3’s per week die van de band afrollen. Musk is er zeker van dat de productie op 5000 stuks zal zitten aan het eind van deze maand. Onze verwachting is dat de eerste Tesla Model 3's rond het eerste kwartaal van 2019 in Nederland zullen rondrijden.

Wil jij straks ook in de Tesla Model 3 rijden? Vraag dan hier je offerte aan.