Tesla roadtrip met caravan (en surfboard)

Voor velen is de grote zomervakantie al begonnen. Dit geldt ook voor Florian van MisterGreen. Onlangs heeft hij zijn Tesla Model X ingeruild voor de Tesla Model 3. Een vrouw en twee kinderen passen immers ook prima in de Model 3 maar kan je er ook gemakkelijk mee op vakantie? Lees over de ervaringen van Florian op zijn trip met Model 3, caravan en surfboard op het dak!

Wat is het elektrisch verbruik met een caravan?

Gemiddeld heeft de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor een verbruik van 156 Wh per gereden kilometer. Tijdens zijn roadtrip met kleine caravan (500 kg) en surfboard op het dak ervaart Florian het volgende verbruik:

“Bij 120 kilometer per uur op de snelweg zakt de actieradius naar 350 Wh per kilometer. Wanneer we 90 kilometer per uur gaan rijden dan verbruiken we zo’n 250 Wh per kilometer. Gemiddeld verbruiken we zo’n 280 Wh per kilometer.”

Kortom met een volledig bepakking, een kleine caravan en een surfboard op het dak verbruikt de Tesla Model 3 bijna twee keer zoveel als wanneer deze leeg is (op de bestuurder na dan) en niets hoeft te trekken. Alsnog haalt de Tesla Model 3 Long Range ook met dit verbruik op een volgeladen batterij ongeveer 250 kilometer. Hiermee kunnen makkelijk alle Superchargers op de route gehaald worden. Het is overigens geen straf om af en toe even je benen te strekken met twee kleine kinderen in de auto...

Superchargen met caravan

Maar wat doe je als je eenmaal bent aangekomen bij een Tesla Supercharger en je moet laden met een caravan achter je auto? Het liefst koppel je hiervoor niet elke keer af. Gelukkig hoeft dat ook niet elke keer. Tot nu toe is Florian bij vier Superchargers geweest waarbij in 2 gevallen de caravan moest worden afgekoppeld. Houdt dit blog in de gaten voor meer updates over Florian's roadtrip met zijn gezin!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery

Het laatste Tesla nieuws