Tesla-Trip Deel 5: Estland

Het was even stil maar vandaag gaan we weer verder met het verslag van onze teamtrip. Na een zeer plezierig verblijf in Finland was het tijd voor de eerste Baltische staat van de trip: Estland! In Estland zijn (nog) geen Tesla Superchargers. Is het ons gelukt om er zonder kleerscheuren en Tesla’s met een lege batterij hier doorheen te komen? Lees verder!

Voorgaande delen nog niet gelezen? Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4!

Tallinn

Van de boot uit Finland rijd je direct in de hoofdstad van Estland: Tallinn! De Baltische staten hebben weliswaar nog geen Tesla Superchargers, er is echter wel een zeer goed snellaadnetwerk met ChaDeMo laders waarmee je tot 50 kW kan laden! Het was even goed nadenken en overleggen met elkaar wie welke lader pakt aangezien we met 5 Tesla’s waren en er vaak maar plek is voor 1 of 2 elektrische auto per laadplaats. Dit leidde echter nooit tot grote problemen, dit was immers onderdeel van de uitdaging! Toen iedereen een laadplek had gevonden is het hele team losgegaan in een Virtual Reality speelhal waar we de meest te gekke VR games hebben gespeeld. Erg leuk en een echte aanrader!

Wij hebben nog Tesla occasions met 4% lage bijtelling en gratis Supercharging. Bekijk ons aanbod hier.

Tallinn, ES - Lihula, ES: 115 kilometer
De Tesla’s waren voldoende volgeladen tijdens onze ontdekkingstocht door Tallinn. Zodoende konden we onze reis doorzetten naar onze Estse AirBnB in de buurt van Lihula. Het verbaasde ons hoe modern Estland is (wist je bijvoorbeeld dat ze in Estland een digitaal paspoort hebben?). Tevens zijn er overal door Estland voldoende ChaDeMo laders te vinden waar je snel bij kan laden. We raden je het wel aan om (één van) deze apps te downloaden:

  • Elmo (alleen te gebruiken in Estland)
  • Chargemap
  • Zap-Map
  • NewMotion

Eenmaal aangekomen in de buurt van Lihula vonden we onze goed verzorgde AirBnB waar we konden beginnen aan onze welverdiende rust! De volgende dag zouden we namelijk weer genoeg kilometers en activiteiten meemaken! Lees daarover in het volgende en laatste deel!

Tussenstand

  • Totaal aantal kilometer: 1.890
  • Aantal landen: 6
  • Aantal oplaadmomenten: 11 per Tesla

Wil je verder lezen? Lees hier het laatste deel 6!