Tesla V3 Supercharger: bijna net zo snel laden als tanken!

Datum: april 2020

Tesla heeft de V3 Supercharger geïntroduceerd. De eerste Tesla eigenaren kunnen de nieuwe Supercharger al gebruiken! Belangrijkste eigenschap van de nieuwe Supercharger is dat je nu met 250 kW kan laden. Omgerekend kan je nu tot 1600 kilometer per uur laden. Als je bedenkt dat je soms lang staat te wachten bij de benzinepomp kan je nu bijna net zo snel laden als tanken!

Wat is er nog meer nieuw?

Naast het verhogen van het aantal kW heeft Tesla nog een paar andere eigenschappen geüpdatet bij deze nieuwe versie Supercharger. Zo wordt de laadkracht niet meer verdeeld tussen Supercharger stalls (bijvoorbeeld tussen stall 1a en 1b). Iedereen kan dus volop laden en geen scheve gezichten meer naar je buurman als die vlak naast je komt laden.

On-Route Battery Warmup
Wij vinden dit één van de mooiste nieuwe eigenschappen. Wanneer je straks je Tesla de opdracht geeft om te navigeren naar een Tesla Supercharger warmt de Tesla alvast de batterij op zodat deze bij aankomst de perfecte temperatuur heeft om te laden. Dit verkort de gemiddelde oplaadbeurt met zo’n 25%.

Update voor huidige Supercharger V2

Tesla heeft tevens aangekondigd dat de huidige Supercharger V2 die tot voorheen kon laden tot 120 kW in de komende weken zal worden geüpdatet naar 145 kW. Daarmee scheelt het straks toch weer 20 minuten om op te laden ook bij de ‘oude’ Supercharger V2. Mooi meegenomen! Zie het tabel hieronder om de vergelijking tussen de oude en nieuwe Supercharger te zien.

De prijzen voor alle Tesla modellen zijn verlaagd! Ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte? Klik op het model waarin jij bent geïnteresseerd:
Model 3
Model S
Model X

Wanneer beschikbaar in Nederland?

Vandaag konden de eerste Tesla Model 3 eigenaren in de VS al laden met de V3 Supercharger bij de Tesla fabriek in Fremont. In de komende maanden gaat Tesla dit ook mogelijk maken via een ‘over-the-air’ software update voor de Tesla Model S en X. Waarschijnlijk zullen rond Q4 van dit jaar de eerste V3 Superchargers beschikbaar zijn voor Europa en mogelijk ook in Nederland.

Bijna net zo snel laden als tanken

Met een fossiele brandstof auto ben je zo’n vijf minuten bezig om deze helemaal vol te tanken. Laten we zeggen dat je dan weer zo’n 800 kilometer kan rijden. Met de Tesla Supercharger V3 laad je nu tot 25 kilometer per minuut. In vijf minuten heb je dus 125 kilometer geladen! Oké...nog verre weg van de 800 kilometer die je tankt in vijf minuten. Met de Supercharger V3 zou je zo’n 32 minuten moeten laden om ook op 800 kilometer te zitten. Dit zegt echter niet zo veel aangezien het maximale bereik van een Tesla Model S Long Range momenteel 632 km (NEDC) bereik bedraagt. Langer dan 25 minuten zou je dus niet snel staan bij een Supercharger V3!

Vergeet niet dat je bij een benzinepomp vaak moet wachten op anderen die tanken, betalen of nog iets kopen uit de pomp winkel. Vijf minuten wordt zo al gauw 15 minuten (zeker met de drukte van de wintersport!). Met de Tesla Supercharger V3 kan je dus serieus al bijna net zo snel laden als tanken. Met V4 is het straks nog sneller ;)

Bij MisterGreen lease je enkel electric vehicles. Bekijk hier onze modellen:

Tesla Model 3 lease
Tesla Model Y lease

Tesla Model X lease

Tesla Model S lease


Ben je er nog niet over uit of je jouw Tesla zakelijk wilt leasen of dat je gaat voor Tesla private lease? Lees hier alles over de voorwaarden en mogelijkheden.

Leasevormen

Bij ons kun je kiezen uit zowel private lease als het zakelijk leasen van een auto. Lees hier alle voor-en nadelen van beide leasevormen.