De 5 redenen waarom elektrisch rijden de komende 10 jaar dominant is ten opzichte van rijden op waterstof:

“Elektrisch rijden is op dit moment écht de enige manier om milieubewust te rijden”, aldus Mark Schreurs (Co-Founder/Director MisterGreen).

Waterstof

Een veel gehoord alternatief is rijden op waterstof, maar wie naar de feiten kijkt ziet dat dit geen realistische optie is. Volkswagen topman Herbert Diess zegt zelfs dat rijden op waterstof “onzin” is. Dit is te lezen in het artikel van egear.be.

In dit blog lees je de 5 redenen waarom elektrisch rijden de komende 10 jaar dominant is wanneer je dit vergelijkt met rijden op waterstof.

Reden 1: waterstof rijden is (nog) niet milieu vriendelijk.

Op dit moment wordt waterstof hoofdzakelijk gewonnen uit aardgas. En dat is niet milieuvriendelijk.

Reden 2: rijden op waterstof kost enorm veel elektriciteit.

Wanneer waterstof wel op een milieuvriendelijke manier geproduceerd wordt, gebeurt dit via “elektrolyse”. Middels deze “groene waterstofproductie” gaat 25 tot 30% van de energie verloren. Hierdoor gebruikt een waterstofauto slechts 19 tot 23 kilowattuur (kWh) nuttig van de 100 kWh die initieel nodig was aan het begin van het proces. Ter vergelijking: een batterij-elektrische auto besteedt 3 keer zo veel van deze energie: 69 kWh van de initiële 100 kWh.

Reden 3: rijden op waterstof is enorm duur.

Uit onderzoek van eGear blijkt dat rijden op waterstof €30,- per 100 km kost. Dit is een stuk duurder wanneer je het vergelijkt met elektrisch rijden. Volgens ZERauto kost elektrisch rijden gemiddeld nog geen 6 eurocent per kilometer. Anders gezegd: elektrisch rijden is 5 keer zo goedkoop!

Reden 4: Elektrisch rijden is veiliger.

De kans op explosies bij waterstofauto’s is op dit moment groot. Zo hebben Hyundai en Toyota besloten om “tot nader order de uitlevering van waterstofauto’s uit te stellen”. Aanleiding hiervoor was de explosie van een Uno-X waterstation in Noorwegen.

Reden 5: Tesla rijden kan alleen elektrisch.

We sluiten af met de belangrijkste reden. Wanneer je Tesla rijdt, rijd je elektrisch. En niks rijdt zo fijn als een Tesla! Bestel jouw Tesla Model 3 binnen 5 minuten via onze online configurator. Gewoon met je computer of mobiel.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery