Tesla krijgt goedkeuring om in Shanghai (China) zelfrijdende Taxi auto's te testen

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 18-06-2024, om 09:40 uur

Tesla heeft goedkeuring gekregen om zelfrijdende auto's te testen in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van een anonieme bron.

Goedkeuring na Onverwacht Bezoek Elon Musk

De goedkeuring volgt zes weken na een onverwacht spoedbezoek van Tesla-baas Elon Musk aan Beijing. Volgens dezelfde anonieme bron is er een kans dat de zelfrijdende auto's later ook getest mogen worden in de Chinese stad Hangzhou. De eerste tests zullen worden uitgevoerd door Tesla-medewerkers.

Versterking van Tesla's Positie in China

Musk is al langere tijd in gesprek met Chinese politici om Tesla's positie in China te verstevigen. De Chinese premier Li Qiang noemde de samenwerking met Tesla eerder al een "succesmodel" voor de Verenigde Staten en China.

Lees hieronder de Post op X van Tesla autoriteit "Tsla Chan".

Mijn conclusie

Dit is een grote stap in de geschiedenis van publiek vervoer. Langzaam maar zeker zal blijken dat de technologie achter de zelfrijdende auto's van Tesla zo goed werkt dat meerdere steden zullen volgen in het aanbieden van deze taxidienst. Als het zover is, verwacht ik dat ook de consument snel overtuigd zal zijn en de stap durft te zetten naar zelfrijdend vervoer. Ik kan niet wachten tot de eerste resultaten van de test openbaar gemaakt worden. Als het zover is, laat ik het natuurlijk direct weten!

Laatste Tesla nieuws