MisterGreen Ready 2 Share

Zakelijk, privé een auto huren en delen!

MisterGreen heeft haar eigen autodeeldienst, genaamd ‘Ready 2 Share’. Met MisterGreen ‘Ready 2 Share’ verhoogt MisterGreen de bezettingsgraad van haar elektrische auto's. Mark Schreurs van MisterGreen: "Gemiddeld rijden onze elektrische auto's slechts 5% van de dag. Wanneer wij de bezettingsgraad kunnen verdubbelen heeft dat voor iedereen een financieel voordeel."

Waar rijden onze deelauto's?

Door heel Nederland rijden onze deelauto's rond. Op de bijgevoegde kaart zie je een kleine selectie van de Ready2Share auto's die momenteel door het land rijden. Stuur ons een bericht wanneer jij gebruik wilt maken van 1 van onze deelauto's in jouw buurt. Dan zorgen wij dat jij zo snel mogelijk toegang krijgt.

Waar rijden onze deelauto's?

Elke gebruiker een andere tag

De auto is voorzien van geavanceerde hard- en software waarmee elke rit gedetailleerd wordt geregistreerd. Huurders krijgen een mobilitykey (tag) waardoor zakelijk en privé rijden individueel wordt belast. Een auto heeft minimaal twee delers, het maximum is uiteraard onbeperkt. De blauwe gebruik je bijvoorbeeld als zakelijke huurder en de gele bijvoorbeeld voor privé. Natuurlijk mag je zelf de kleuren bepalen. Voor bedrijven bepalen we de zakelijke kilometers vooraf en factureren we maandelijks vooruit (via automatische incasso). Geen gedoe met pennen en schriften!

Zakelijk of Privé

De andere tags geef je aan degene met wie je de auto wilt delen: je partner, collega, buren of wie je maar wilt! Want MisterGreen Ready2Share is helemaal voorbereid op het delen van auto's, zakelijk en privé. Elke gebruikers (zakelijk of particulier) tekent bij Ready 2 Share een eigen gebruiksovereenkomst. De administratie blijft beperkt tot 1 maandelijkse factuur voor elke gebruiksovereenkomst.

Vakantie is geen probleem

Privérijders weten vaak niet hoeveel kilometers ze jaarlijks rijden. Soms gaat de vakantie plotseling met het vliegtuig. Daarom gaan we uit van een laag kilometrage en berekenen we de extra kilometers. Dat blijft altijd héél voordelig.

Green Deal: autodelen

Het kabinet kondigde in oktober een nieuwe Green Deal aan waarbij er in 2021 100.000 deelauto’s moeten rijden in Nederland. Met de deelauto wil de overheid onder andere de Randstad bereikbaar houden. Onder andere in Amsterdam komen er in 2019 extra deelauto’s erbij.

Een duidelijke trend anno 2018 is dan ook: ‘van bezit naar gebruik’. Afgelopen jaren zijn er dan ook veel autodeelbedrijven in binnen- en buitenland bijgekomen, zoals Car2Go, Snappcar en Zipcar. Met MisterGreen 'ready 2 Share' voegt MisterGreen zich in het rijtje hiernaast. Voorbeelden zijn Car2Go, Snappcar, Greenwheels en MisterGreen 'Ready 2 Share'.

Ons doel: minder auto’s op de weg en een groot percentage elektrische auto’s.

Een groot voordeel bij autodeeldiensten is dat huurders in de vorm van natuurlijke personen geen bijtelling betalen. Zij huren de auto voor privé gebruik namelijk van Ready 2 Share en rekenen in privé af inclusief BTW. Dit is dus met geld waarover al inkomstenbelasting is betaald.

Geen leaseauto

Een Ready 2 Share auto is géén leaseauto. Dat betekent dat Ready 2 Share dus de auto samenstelt en niet de huurder. We houden echter héél erg rekening met de wensen van de huurders! Bij het huren van de auto zitten de volgende componenten inbegrepen, laden, navigatie, audio, bluetooth, zomer-/winter- of all season banden, verzekeringen en belastingen. Zakelijke prijzen zijn exclusief BTW of particuliere prijzen zijn inclusief BTW.

"Met MisterGreen Ready 2 Share kan ik gemakkelijk mijn auto zakelijk en privé delen met mijn vrouw of buurman. Alles wordt automatisch bijgehouden en apart gefactureerd."

— Joris de Roo - City State B.V. in Amsterdam