Tesla battery pack: Model S rijdt 640.000 km in 3 jaar

Een Amerikaanse Tesla-taxi heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Een Tesla Model S 90D uit de taxi vloot van het Californische bedrijf ‘Tesloop’ heeft daar in 3 jaar tijd meer dan 640.000 kilometer gereden. Hiermee is het momenteel een Tesla met één van de hoogste kilometrages ter wereld. Ben je benieuwd hoe het met deze Tesla is? Lees verder!

Ultieme test

Tesla’s worden steeds populairder bij taxichauffeurs. Als je onlangs nog op Schiphol bent geweest dan zou je dit kunnen beamen. Aangezien taxichauffeurs dag en nacht op de weg zitten biedt dit een goede mogelijkheid om in een relatief korte periode te kunnen testen hoe een Tesla met een hoge kilometerstand zich staande houdt.

Levensduur Tesla battery pack

Men is met name geïnteresseerd in de levensduur van het batterijpakket van de Tesla. Rond de 310.000 kilometer werd de eerste ‘battery pack’ van de Model S van ‘Tesloop’ vervangen. De tweede vervanging van de ‘battery pack’ vond plaats met een kilometerstand rond de 520.000 kilometer. ‘Tesloop’ heeft hierbij wel aangegeven dat ze de auto meerdere malen op een dag aan de Supercharger hebben geladen. Daarbij hebben ze de batterij elke laadsessie 95% tot 100% vol geladen. Zowel het frequent Superchargen als het helemaal vol laden van de batterij zijn twee dingen die Tesla ten zeerste afraad en wat ten koste gaat aan de levensduur van de batterij. Ondanks het feit dat deze adviezen van Tesla zijn genegeerd door het taxibedrijf is er dus alsnog een aanzienlijke levensduur gehaald uit de batterij. Laat staan wat voor levensduur je kan halen uit de batterij wanneer je deze adviezen wel opvolgt!

Interieur van de Tesla Model S na 640.000 kilometer

Tesla occasions van MisterGreen

Je hoeft niet bang te zijn...de Tesla lease occasions zijn niet gebruikt als taxi ;). Je kan er dus vanuit gaan dat de batterij van een Tesla occasions van MisterGreen in een nog betere staat verkeert! Het voorbeeld van de Amerikaanse taxi laat goed zien wat de restwaarde is van een Tesla en hoe de levensduur van de batterij zich in de praktijk verhoudt. Je zou een voorzichtige conclusie kunnen trekken dat een tweedehands Tesla (of een tweedehands elektrische auto) een veel geschiktere keuze is dan een tweedehands auto met een brandstofmotor. Uit deze resultaten blijkt dat de afschrijving van een auto met brandstofmotor veel hoger is dan die van een elektrische auto.

Verbruikskosten Tesla Model S ‘Tesloop’ geeft aan in totaal rond de €16.200,- aan onderhoudskosten kwijt te zijn aan de Tesla Model S. Dit komt neer op zo’n €0,03 per kilometer. ‘Tesloop’ vergeleek deze kosten met die van een Lincoln Town Car, een auto in een vergelijkbare klasse met verbrandingsmotor. ‘Tesloop’ schat dat de totale onderhoudskosten van de Lincoln rond de €75.500,- zouden liggen of €0,18 per kilometer. Ondanks het feit dat een elektrische auto zoals de Tesla Model S vaak iets duurder zijn in de aanschaf dan een auto met verbrandingsmotor ligt de ‘Total Cost of Ownership’ vaak aanzienlijk lager waardoor je onderaan de streep voordeliger uit bent. Wil jij niets missen over Tesla, elektrische auto's en alles wat daarmee te maken heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Lease je Tesla model S

Benieuwd naar de voorwaarden om zelf de model S te kunnen rijden? Lees hier alles over het leasen van de Tesla model S. Liever direct een offerte ontvangen? Stel dan je model S samen.

Ons lease aanbod

Bij MisterGreen lease je enkel electric vehicles. Bekijk hier onze modellen:

Tesla Model 3 lease
Tesla Model Y lease

Tesla Model X lease

Tesla Model S lease


Ben je er nog niet over uit of je jouw Tesla zakelijk wilt leasen of dat je gaat voor Tesla private lease? Lees hier alles over de voorwaarden en mogelijkheden.

Leasen vanuit Duitsland?

Dat kan met MisterGreen Germany! Bekijk hier de lease modellen:

Model 3 leasing
Model Y leasing

Model X leasing

Model S leasing

Mis geen enkele blog

Meld je aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als we een nieuw blogartikel online plaatsen.

MisterGreen gebruikt jouw gegevens om je 1x per maand de meest recente blogs te sturen. Je kan op ieder moment uitschrijven.

Leasevormen

Bij ons kun je kiezen uit zowel private lease als het zakelijk leasen van een auto. Lees hier alle voor-en nadelen van beide leasevormen.

Het laatste Tesla Nieuws

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery