Tesla heeft een nieuwe update (2020.36.11) uitgerold in Nederland

Datum: 19-10-2020

Hiermee heeft jouw Tesla weer nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Op deze pagina leggen we uit welke nieuwe functies er zijn uitgerold en waarom HW (hardware) 3.0 zo belangrijk is. Je vindt onderaan de pagina ook een video waarin we de nieuwe functionaliteit laten zien.

Verkeerslicht- en stopbordherkenning (bèta)

Deze functie is bedoeld om verkeerslichten en stopborden te herkennen en erop te reageren door de auto te laten vertragen en stoppen wanneer Traffic-Aware Cruise Control of Automatisch sturen is ingeschakeld. Als de auto een kruispunt nadert, vertraagt en stopt de auto bij de rode lijn die in de rijvisualisatie wordt getoond.

Stoplichtwaarschuwing en stopbordwaarschuwing bij Autosteer

Jouw Tesla kan in sommige gevallen waarschuwen als deze detecteert dat je een stopbord of stoplicht nadert terwijl Automatisch sturen in gebruik is. De bestuurder moet dan nog steeds zelf opletten en de auto stopt niet automatisch.

Geluidssignaal groen verkeerslicht

Er wordt een geluidssignaal afgespeeld wanneer het verkeerslicht op groen springt. Als je achter een ander voertuig wacht, wordt het geluidssignaal afgespeeld wanneer dat voertuig doorrijdt, tenzij Traffic-Aware Cruise Control of Automatisch sturen actief is. Dit geluidssignaal is alleen als melding bedoeld. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om op de omgeving te letten.

Verbeteringen van Speed Assist

Speed Assist herkent nu snelheidslimietborden met behulp van de camera's van jouw Tesla om de nauwkeurigheid van snelheidslimietgegevens op lokale wegen te verbeteren. Snelheidslimietborden die al bekend zijn worden weergegeven in de rijvisualisatie en worden gebruikt om de bijbehorende snelheidslimietwaarschuwing in te stellen.