Vier tips voor Tesla rijden in de winter

Datum: 02-02-2023

We hebben een aantal tips om met deze koude temperaturen nog comfortabeler in je Tesla te rijden. Je leest hieronder onze vier tips.

Tip 1 - Gepland vertrek

Om je auto te verwarmen op een gepland tijdstip, stel je de vertrektijd in met de functie 'Gepland vertrek' op je touchscreen. Tik op het instellingenscherm van de Climate Control > schakel Voorverwarming in bij de instellingen > selecteer 'Plannen' om een dagelijkse tijd in te stellen waarop je klaar wil zijn om te rijden.

Tip 2 - Voorverwarmen via de Tesla-app

Verwarm je auto voor door de voorverwarming of het ontdooien in de Tesla-app te activeren. Het bespaart veel energie om de auto tijdens het opladen voor te verwarmen.

  • Temperatuursvoorbereiding: Open de Tesla-app en tik op 'Climate control' > 'Inschakelen'.

  • Ontdooien: Open de Tesla-app en selecteer 'Climate control' > pictogram Ontdooien

Tip 3 - Automatisch inklappen van spiegels uitschakelen

Als het stevig vriest, zet dan het automatisch in- en uitklappen van je spiegels uit, zodat de motortjes heel blijven. Tik bij Model S en Model X op 'Bediening' > 'Voertuig' > 'Spiegels automatisch inklappen'. Tik bij Model 3 en Model Y op 'Bediening' > 'Snelbediening' > 'Spiegels' > 'Spiegels automatisch inklappen'.

Tip 4 - Belangrijke oppervlakken vrijmaken

Controleer vóór het rijden nogmaals of belangrijke oppervlakken niet zijn bevroren of bedekt.

  • Bevroren portiergrepen: Als de portiergrepen bevroren zijn, gebruik dan je hand om het ijs van de greep te verwijderen.

  • Bevroren buitenspiegels en ruiten: Klap de buitenspiegels, als ze vastgevroren zijn, handmatig uit en in om het automatisch inklappen van de spiegels te resetten. Als de ruiten van uw auto vastgevroren zijn, smelt dan het ijs met de functie 'Ontdooien' van uw Tesla-app.

  • Bevroren Autopilot-sensoren en -camera's: Verwijder sneeuw, ijs, modder en vuil van de Autopilot-sensoren en -camera's voor optimale prestaties.

  • Bevroren laadpoort: Schakel bij een bevroren laadpoort in de Tesla-app de functie 'Temp. voorbereiding' (op HI) of 'Ontdooien' in. Als de laadpoort is bevroren, is wisselstroomladen mogelijk met een lagere oplaadsnelheid en knippert er een oranje controlelampje.

Mis geen enkele blog

Meld je aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als er een nieuwe blog is geplaatst. Uitschrijven kan op ieder gewenst moment.