De groenste leasemaatschappij van Nederland

MisterGreen Lease II B.V. biedt u de mogelijkheid om te investeren in een achtergestelde obligatielening met een looptijd van 48 maanden verbonden aan een portefeuille geleasde elektrische auto's.

Zo werkt investeren in MisterGreen

We maken graag inzichtelijk hoe uw investering wordt gebruikt.

 1. Investeren

  Dit kan nu eenvoudig online via het platform van Duurzaaminvesteren
 2. Leasecontract

  Klanten sluiten meerjarige leasecontracten bij MisterGreen af
 3. Wij kopen de auto

  De auto wordt aangeschaft met behulp van jouw investering en financiering van onze bank
 4. Rente

  Met behulp van de ontvangen leasebedragen wordt o.a. de rente voldaan
 5. Einde looptijd

  Aan het eind van de looptijd wordt de obligatielening ineens afgelost

“Elektrisch rijden is de toekomst”

Mark Scheurs over MisterGreen

De obligatielening is verbonden aan de uitbreiding en exploitatie van het elektrisch wagenpark van MisterGreen Lease II B.V. De rente en aflossingsbetalingen aan obligatiehouders worden gedekt door de maandelijks leasetermijnen en de restwaarde van de voertuigen, die in de meeste gevallen gegarandeerd wordt door de leverancier.

Over MisterGreen

Sinds haar oprichting in 2007 is de MisterGreen Groep uitgegroeid tot één van de snelst groeiende leasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf richt zich uitsluitend op het leasen van volledig elektrische auto’s en speelt met haar eigen, innovatieve concept in op deze snelgroeiende markt.

Inmiddels bestaat het wagenpark van MisterGreen uit 654 elektrische auto’s die op basis van meerjarige contracten zijn geleased (verhuurd) aan zakelijke rijders. De boekwaarde van het hele wagenpark van MisterGreen bedraagt ca. €40 miljoen, de verwachte omzet bedraagt in 2017 ca. €10.8 miljoen. MisterGreen streeft ernaar om haar wagenpark sterk uit te breiden naar 1.300 auto's in 2018 en 5.000 auto's in 2022.

Waarom doen we dit?

Wereldwijd is er een transitie gaande van fossiele naar duurzame energie, de beweging elektrisch rijden is daar onderdeel van. De voordelen van elektrisch rijden zijn dat het relatief schoon, stil, snel en in veel gevallen ook nog financieel voordelig is!

Ook in Nederland wordt elektrisch rijden snel populairder. Sinds 2012 is het marktaandeel van elektrische auto’s in Nederland met 600% gegroeid. En voor de komende jaren wordt verdere groei voorspeld van gemiddeld 35% per jaar met als resultaat 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland in 2025. De verwachting is dat voor 2050 het overgrote deel van de auto’s in Nederland (en de wereld) elektrisch aangedreven zal zijn.

"De ontwikkeling van de batterijen voor elektrische auto's gaat nu heel snel, ze worden flink goedkoper en je kunt er langer mee rijden.” In 2035 worden er alleen nog maar elektrische auto's verkocht. Dat voorspelt het economisch onderzoeksbureau van ING over de opmars van de elektrische auto.

Over de investeringspropositie

Na het succes van eerdere emissies, met een in totaal opgehaald bedrag van €2.600.000,-, beoogt MisterGreen Lease II B.V. met deze nieuwe aanbieding financiering op te halen om een deel van de uitbreiding van haar elektrisch wagenpark te financieren.

MisterGreen scheidt haar marketing- en overige commerciële activiteiten van het beheer (exploitatie) van het wagenpark; deze activiteiten kennen elk een zeer verschillend (risico)profiel. De marketing- en commerciële activiteiten worden vooral door MisterGreen zelf gefinancierd. De exploitatie van het wagenpark kent een relatief laag risicoprofiel. Het is een goed afgebakende activiteit die relatief stabiele kasstromen genereert op basis van de lopende leasecontracten. Daarnaast is de restwaarde van de auto’s in 95% van de gevallen gegarandeerd door de leverancier. Daarom is deze activiteit juist geschikt voor externe financiering.

Rendement

Elke obligatie kost €1.015 welke bestaat uit de nominale waarde (€1.000) plus transactiekosten (€15). Gedurende de looptijd ontvang je een rentevergoeding van 6% (€60) op jaarbasis. Aan het einde van de looptijd wordt de obligatielening afgelost. In totaal ontvang je per obligatie €1.240 op een investering van €1.015. Rekening houdend met de transactiekosten is het gemiddelde effectieve rendement 5,6% op jaarbasis

Contact

obligatie@mistergreen.nl
www.duurzaaminvesteren.nl