Aandeel Tesla daalt met 1 procent na aankondiging onderzoek Europese Unie

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 26-09-2023, om 10.15 uur

In de Amerikaanse aandelenmarkt stond Tesla dinsdag in de verliezende kolom. Dit kwam nadat beleggers reageerden op het nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, nu ook van plan is om te onderzoeken of Tesla en Europese automakers mogelijk onrechtmatige subsidies ontvangen in de Chinese elektrische auto-industrie.

Het aandeel van Tesla daalde in de eerste handelsminuten met ongeveer 1 procent. Eerder deze maand had Brussel het onderzoek naar de Chinese automakers aangekondigd, uit vrees dat de financiële steun negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de Europese industrie. Eurocommissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, benadrukte echter dat het onderzoek "strikt genomen niet alleen betrekking heeft op elektrische auto's van Chinese merken." Dit kan gevolgen hebben voor Tesla, omdat er anonieme bronnen waren die beweerden dat het bedrijf van Elon Musk waarschijnlijk heeft geprofiteerd van Chinese subsidies.

De algehele sfeer op Wall Street was negatief, vooral omdat beleggers bezorgd bleven over het vooruitzicht dat de rentetarieven, zoals geschetst door de Federal Reserve, waarschijnlijk langer hoog zouden blijven dan aanvankelijk verwacht. Kort na de opening van de handel in New York daalde de Dow-Jonesindex met 0,4 procent tot 33.855 punten. De brede S&P 500 verloor 0,6 procent en kwam uit op 4311 punten, terwijl de Nasdaq, de techgraadmeter, ook 0,6 procent verloor en op 13.190 punten uitkwam.

Meer Tesla nieuws

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren