Aandeel Tesla Schiet Omhoog op Wall Street na Musk's Bezoek aan China

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 29-04-2024, om 16:10 uur

Tesla beleefde maandag (29-04-2024) een opmerkelijke stijging op de aandelenbeurzen in New York, na berichten over een onverwacht bezoek van CEO Elon Musk aan China. Dit nieuws zorgde voor optimisme onder beleggers. Tijdens zijn bezoek wist Musk enkele cruciale obstakels weg te nemen voor de introductie van Tesla's zelfrijdende autosoftware (FSD) in China.

Ook kondigde het bedrijf aan samen te gaan werken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te integreren in hun auto's. Als gevolg hiervan steeg het aandeel van Tesla met maar liefst 11 procent.

Voorzichtig Positieve Marktstemming op Wall Street

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig positief, na het sterke koersherstel van vorige week. Kort na de opening van de handel noteerde de Dow-Jonesindex een stijging van 0,4 procent tot 38.365 punten.

De bredere S&P 500-index steeg naar 5121 punten en de techbeurs Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij tot 16.014 punten. Vorige week beleefden de S&P 500-index en de Nasdaq de beste beursweek sinds november vorig jaar.

Laatste Tesla nieuws