Tesla Powerwall

Datum: 18 april 2023

Update Tesla Powerwall 3 thuisaccu: Tesla bereidt zich naar verluidt voor op de lancering in Nederland van de derde generatie van zijn thuisbatterijpakket; de Powerwall 3. Sinds de introductie van de eerste Powerwall thuisaccu in 2015 zijn de energieopslagsystemen van Tesla een integraal onderdeel geworden van de energiedivisie van het bedrijf, waarbij elke volgende iteratie zijn voorganger verbetert.

Tesla Powerwall 3 prijs: Voor accu's van ongeveer 11,5 kWh en zal naar verwachting omgerekend ongeveer €9.500,- tot €11.500,- inclusief BTW en installatie gaan kosten.

Wat is de Powerwall nou precies?

De Tesla Powerwall thuisaccu slaat elektriciteit op die je overdag met jouw zonnepanelen produceert. We spreken ook wel van een ‘oplaadbare lithium-ion batterij’ die speciaal werd ontwikkeld voor klein-zakelijk en thuisgebruik. De elektriciteit die je opslaat met de Powerwall gebruikt je om je elektrische Tesla motor of andere apparatuur in je woning op te laden.

Is Tesla Powerwall beschikbaar in Nederland?

Update juni 2023: Momenteel is het in Nederland en België niet mogelijk om de Powerwall door Tesla zelf geleverd te krijgen. Dit wordt veroorzaakt doordat de vraag naar dit product groot is. Tesla kan momenteel niet aan deze vraag voldoen. Je kunt je inschrijven via de website voor updates.

Tesla Powerwall prijs

Een Tesla Powerwall kost per stuk ongeveer € 8.000,- exclusief BTW en installatie. In de meeste gevallen is het plaatsen van 1 of 2 Powerwalls voldoende. Dit is afhankelijk van je eigen verbruik. Voor de Tesla Powerwall 2 heeft een capaciteit van 14 kWh en betaal je ongeveer € 7.500,- exclusief BTW en installatie.

Is de Tesla Powerwall thuisaccu geschikt voor mij?

Denk je duurzaam en ben je in het bezit van zonnepanelen? Dan is de Tesla Powerwall in het bijzonder geschikt voor jou! Met de Tesla Powerwall sla je zonnestroom op, die je in de avond gebruikt. Maar let op, want ook voor huishoudens zonder zonnepanelen kan de Powerwall worden ingezet. In regimes met variabele prijzen kan stroom worden ingekocht en opgeslagen op goedkope momenten, en uit de Powerwall worden gehaald op de dure momenten. Dit levert je al gauw een enorme kostenbesparing op, en – niet onbelangrijk – je ontlast het milieu.

Capaciteit Tesla Powerwall

De Tesla Powerwall 1 heeft een capaciteit van 6,4 kWh. De Powerwall 2 heeft een capaciteit van 13,5 kWh. De Tesla Powerwall kan in serie worden geschakeld waardoor er in totaal 57,6 kWh kan worden opgeslagen bij 9 geschakelde Powerwalls.

De inhoud van de Tesla Powerwall kan tweederde van het gemiddelde gebruik in een woning leveren. Deze power batterij biedt hiermee enorme draagkracht! Maar hoe zit het met de exacte stroomproductie van je auto en andere apparatuur?

Een Powerwall van 6,4 kWh met staat gelijk aan de dagelijkse stroomproductie van 10 zonnepanelen op een zuiddak. Je kunt hiermee:

 • Een hybride auto met kleine batterij volledig opladen;
 • Een grotere hybride (12 kWh) grotendeels opladen;
 • Een Tesla Model S (tot 90 kWh) grotendeels opladen;
 • Een Model X (tot 90 kWh grotendeels opladen;
 • Een Tesla Model Y volledig opladen;
 • De koelkast en de vriezer meerdere dagen laten draaien;
 • Je wasmachine en droger drie keer laten draaien;
 • Je televisiescherm 64 uur gebruiken;
 • Je laptop tot wel 128 uur gebruiken.

Tesla Powerwall backup; jouw oplossing tijdens stroomstoringen

Een stroomstoring is zeer hinderlijk, zeker als je de gelukkige bezitter bent van zonnepanelen. Met de Tesla Powerwall backup zal dergelijk ongemak je bespaard blijven. De Tesla Powerwall backup fungeert namelijk als volwaardige stroombron wanneer er een storing is in het elektriciteitsnet.

Ben ik met de Tesla Powerwall onafhankelijk van het elektriciteitsnet?

Berekeningen laten zien dat er een onafhankelijkheid van zo’n 60% kan worden gerealiseerd met de Tesla Powerwall. Je mate van onafhankelijkheid als gebruiker van de Tesla Powerwall hangt verder af van de volgende drie zaken:

 • Het aantal zonnepanelen;
 • Je specifieke laadgedrag;
 • Het verbruik in je woning.

Toepasbaarheid van de powerwall

Je kunt de Tesla Powerwall gebruiken in combinatie met elk merk en elk type zonnepaneel. Vooralsnog werkt de Tesla Powerwall uitsluitend met 1-fase SolarEdge omvormers. Deze werden in week 40 2014 geïntroduceerd. Tesla verwacht de Powerwall ook voor 3-fase SolarEdge omvormers beschikbaar te stellen.

Is de Tesla Powerwall ook geschikt voor het opladen van niet Tesla modellen?

Je kunt élk merk elektrische of hybride auto met de Powerwall opladen! Het laadpunt van je elektrische auto is rechtstreeks gekoppeld aan de meterkast, en niet aan de Tesla Powerwall. Je bent dus volledig merkonafhankelijk.

Ben ik afhankelijk van een bepaalde energieleverancier?

Het gebruik van de Tesla Powerwall is volledig onafhankelijk van je energieleverancier. Bij welke leverancier je ook zit, je kan de Tesla Powerwall gewoon plaatsen.

Voor alle Tesla Modellen bieden wij de volgende lease-opties aan:

1. Tesla zakelijk leasen
2. Tesla private lease
3. Tesla occasion lease

Leasen vanuit Duitsland?

Dat kan! Bekijk meer informatie over de volgende modellen:

Model 3 Leasing
Model Y Leasing

Model S Leasing
Model X Leasing

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery

Laatste Tesla nieuws